Dr. Stefaan Van Onsem

Knie- en sportletsels
Totale Knieprothese- Unicompartimentele Knieprothese – Robotchirurgie – Osteotomie – Kruisbandletsels – meniscusletsels – Kraakbeenletsels

Dr. Stefaan Van Onsem studeerde geneeskunde aan de Universiteit Gent (UGent) waar hij in 2013 afstudeerde. Nadien genoot hij zijn specialisatie in de orthopedie in het UZ Gent (Prof. Dr. Jan Victor), AZ St Lucas Brugge (Dr. G. Van Damme) en AZ Delta Roeselare (Dr. J. Noyez). Nadien bekwaamde hij zich verder in de kniechirurgie bij Prof. Dr. Bill Walter (Royal North Shore Hospital and Mater Hospital, Sydney Australia) en Prof. Dr. Leo Pinczewski (Mater Hospital, Sydney, Australia). Verder deed hij ook meerdere visiting fellowships om zich meer te verdiepen in de robot geassisteerde plaatsing van een totale knieprothese.
Tevens behaalde hij zijn doctoraatstitel aan de Universiteit Gent met als onderwerp ’The objective substrates of patient satisfaction after total knee arthroplasty’ in 2018. Dit doctoraatsonderzoek belicht de factoren die de patiënttevredenheid na een totale knieprothese beïnvloeden.

Dr. Stefaan Van Onsem is gespecialiseerd in de orthopedische chirurgie van het kniegewricht met een focus op prothese-chirurgie alsook het herstel van kruisbanden, ligamenten, kraakbeen en meniscus door middel van weke delen reconstructie en arthroscopie. Hij is voltijds knie specialist in de dienst Orthopedie Eeklo (www.orthopedie-eeklo.be) en is tevens Academisch Consulent aan de Universiteit GentHij is auteur van multipele internationale publicaties en spreekt op regelmatige basis in binnen- en buitenland. Hij is actief lid van tal van wetenschappelijke verenigingen, zit in verschillende denktanken voor de ontwikkelingen van nieuwe technologie en is tevens stichtend lid van vzw Daktari Project dat het Kilembe Mines Hospital in Oeganda ondersteunt (www.daktari-project.com)